سیستم های مدار بسته پرورش ماهی
در مزارع پرورش ماهی کاهش کیفیت آب مصرفی مهمترین عامل محدود کننده تولید می باشد، کیفیت و کمیت آب بطور مستقیم میزان تولید واحد های پرورش ماهی را کنترل می کند، اگر بتوان آب را به شیوه ای کنترل کرد که هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت پاسخگوی مایحتاج آبزیان باشد می توان در شرایط و مناطق کم آب نیز اقدام به تولید آبزیان نمود. در سیستم های مدار بسته، آب استخرهای پرورشی پس از تصفیه دوباره برای استفاده آبزیان مهیا می شود، این فرایند علاوه بر کاهش قابل ملاحظه آب مصرفی، شرایط مکانیزاسیون مراکز پرورشی را نیز فراهم می آورد.
سیستم های پرورش مدار بسته یا سیستم گردشی یکی از دستاورد های بشر برای ارتقاء سطح فنی و کیفی مراکز تولیدی می باشد، سیستم های مدار بسته بخاطر کاهش قابل توجه میزان آب مصرفی و توان پرورش فوق متراکم آبزیان در واحد سطح مورد توجه قرار گرفته اند. کنترل مکانیزه و دقیقتر عوامل تولید یکی دیگر از مزایای سیستم های مدار بسته می باشد که با کابرد تکنولوژی و دستگاه های روز صنعت شیلات، توان مدیریت مراکز تولیدی بسیار بزرگ را با صرف نیروی کاری کمتر ممکن می سازد. بسته به نوع گونه ماهی، نوع سیستم پرورشی اعم از تکثیر لارو یا ماهی پرواری، سایز گونه، کیفیت و کمیت آب، تناژ تولیدی، مساحت و شرایط آب و هوایی منطقه، بودجه ساخت پروژه، نوع و شکل تانک های پرورشی، نوع سیستم غذا دهی، کیفیت و نوع غذای مصرفی و بسیاری عوامل دیگر سیستم های فیلتراسیون و سیرکولاسیون محاسبه و اجرا می شوند. کلیه قطعات و ادوات سیستم های اجرایی دارای گارانتی عملکرد شرکت آکواراز و گارانتی فنی شرکت های تولید کننده اروپایی می باشند، اکثر تجهیزات فیلتراسیون توسط شرکت آکواراز و یا به سفارش آکواراز توسط شرکت های همکار اروپایی تولید می شوند.
برخی از مزایای سیستم های مدار بسته پرورش ماهی :
- کاهش هزینه های تولید (غذا، دارو، انرژی، نیروی کار)
- افزایش بهره وری از طریق افزایش تولید در واحد سطح
- امکان پرورش انواع گونه های آبزیان
- کنترل کامل فرآیند تولید و برنامه ریزی برای تولید مداوم در طول سال
- کاهش ضریب تبدیل غذایی و رشد حداکثری در حداقل زمان
- کاهش مصرف آب و بازیافت آب مصرفی تا بیش از%95
- کنترل بیماری ها
- کنترل مخاطرات محیطی از قبیل تغییرات دمایی
- امکان تولید محصولات ارگانیک
- سیستم سازگار با محیط زیست
با پیشرفت علوم و تکنولوژی های نوین شیلاتی، سیستم های مدار بسته پرورش ماهی جایگزین سیستم های سنتی می شوند، تولید و صادرات آبزیان محور اصلی اقتصاد اکثر کشور های منطقه می باشد و این در نتیجه توجه و سرمایه گذاری بخش های خصوصی و دولتی به مقوله آبزی پروری می باشد. در آینده ای نزدیک در کشورمان ایران که جزء مناطق کم آب می باشد استفاده از سیستم های مدار بسته در تولید آبزیان به امری اجتناب ناپذیر مبدل خواهد شد.
طراحی و اجرای مزارع تکثیر و پرورش آبزیان
ماهی بزرگترین منبع تغذیه و کسب درآمد در دنیا می باشد. با افزایش روز افزون تقاضا برای محصولات دریایی و کاهش شدید منابع آبی در سال های اخیر بر اهمیت ایجاد برکه ها و استخر های پرورش ماهی تاکید شده است، در سال های اخیر افزایش تولید در واحد سطح و کشت فوق متراکم آبزیان در سیستم های مدار بسته به محور توجه مراکز علمی، تحقیقاتی و صنایع شیلاتی وابسته تبدیل شده است. شرکت آکواراز با استفاده از سیستم های نوین مدیریتی در کنترل سیستم گردشی آب و کیفیت و کمیت عوامل تولید، سطح فنی و کیفی مراکز پرورش ماهی را ارتقاء داده و فرایند تولید را بهبود می بخشد . سیستم های مدار بسته شرکت آکواراز مجهز به اتوماسیون مرکزی و سیستم کنترل از راه دور می باشند، با کنترل هوشمند شرایط آبی در استخر های پرورشی و افزایش ثبات کیفی آب تانک های پرورشی می توان تولید در واحد سطح را بدون نیاز به نیروی کاری مضاعف افزایش داد. برای جلوگیری از اشتباهات فردی، کاهش نیروی کارگری و هزینه های نگهداری، کنترل لحظه ای و مدیریت بهتر امور، اتوماسیون دستگاه ها و سنسور های سیستم فیلتراسیون پیشنهاد می شود، سیستم های فیلتراسیون و اتوماسیون شرکت آکواراز در دو مدل حرفه ای و نیم حرفه ارائه می گردد که بسته به اهداف تولید و توان سرمایه گذاری طراحی و اجرا می شوند. گروه مهندسی شرکت آکواراز متشکل از کارشناسان بین المللی در زمینه های مختلف آبزی پروری می باشد، پروژه های شیلاتی بعد از امکان سنجی و مشاوره های اولیه به قسمت های اجرایی رجوع داده می شوند، کلیه مراحل ساخت و راه اندازی پروژه های شیلاتی زیر نظر کارشناسان شرکت اکواراز مدیریت و اجرا می شوند.
خدمات فنی شرکت آکواراز در بخش آبزی پروری:
مشاوره، امکان سنجی و ارائه اطلاعات کلی در باب سیستم های پرورش ماهی
آکواراز تلاش دارد با مشاوره و اطلاع رسانی جامع و دقیق، قبل از اجرای طرح های درخواستی سطح آگاهی صاحبان پروژه را در مبحث آبزی پروری نوین وسعت ببخشد، با آشنایی کامل از سیستم های مدار بسته پرورشی و امکانات تولیدی محل پروژه قادر به انتخاب بهترین گزینه برای رسیدن به اهداف تولیدی خواهید بود. با ارائه اطلاعات مکانی و آنالیز های آب مکان مصوبه برای اجرای پروژه، می توانید از خدمات مشاوره ای و طرح های پیشنهادی شرکت آکواراز برای رسیدن به حد مطلوب تولید بهره مند شوید.
طراحی گرافیکی و فنی
در صنعت پرورش ماهی هیچ سیستمی مشابه سیستمی دیگه نخواهد بود. هیچ استخر استانداردی وجود ندارد، هیچ سیستم فیلتراسیون مشخصی آماده به فروش نمیرسد و هیچ طرحی برای دو مرکز پرورش ماهی بکار نمیرود، کلیه اجزای سازه بسته به هدف و شرایط آبی طراحی، تولید و اجرا می شود. بعد از محاسبات فنی و قبل از اجرای پروژه کل مجموعه پرورش ماهی در قالب تصاویر دو بعدی و سه بعدی ارائه می شود و بعد از تایید یا تغییرات نهایی، نقشه فنی کار توسط تیم نقشه کشی ارائه می شود که شامل تمامی اجزای سازه پرورش ماهی می باشد. در نقشه فنی، توان تولیدی مزرعه اعم از تعداد تولید تخم و لارو ماهی، تعداد بچه ماهی، ظرفیت تولید ماهی پرواری و غیره همراه با هزینه های دقیق سرمایه گذاری و هزینه های تولیدی قابل رویت می باشند.
طراحی، ساخت و اجرای سیستم فیلتراسیون مدار بسته
سیستم فیلتراسیون اصلی ترین بخش مراکز پرورش ماهی مدار بسته می باشد. بسته به اطلاعات پروژه های اجرایی سیستم های اختصاصی فیلتراسیون طراحی و ساخته می شوند. گونه آبزی، کیفیت آب پرورشی، هدف و سرمایه تولید، نوع سیستم مدیریتی و سیستم فیلتراسیون را معین میکند، تمامی تجهیزات فیلتراسیون شرکت آکواراز تحت استاندارد های اروپایی و با گارانتی رسمی ارائه می شوند. لازم به ذکر است که شرکت آکواراز تنها شرکت توانمند در طراحی و اجرای کلی پروژه های مدار بسته پرورش ماهی در ایران می باشد، آکواراز عضو بزرگترین شرکت های تولید کننده سیستم های فیلتراسیون در دنیا می باشد و قادر به تامین تمامی سیستم های کاربردی در صنایع آبزی پروری می باشد.
احداث سازه
بسته به هدف تولید، ظرفیت تولید و فاکتورهای موثر در نوع سازه های آکواتیکی، قسمت های مختلف سیستم مدار بسته طراحی و ساخته می شوند، لازم به ذکر است که در اجرای کلیه سیستم های آکواتیکی، نوع سیستم و مواد اجرایی متناسب با توان مالی سرمایه گذاران قابل تغییر می باشند. جنس استخر های پرورشی اکثرا ترکیبی از مواد پلی اتیلن، پلی استر، فایبر گلاس، فلز و بتن می باشد که بسته شرایط سیستم پرورشی در اشکال و ابعاد مختلف قابل اجرا می باشند. برخی از مزایای استفاده از تانک های پلیمری در زیر آورده شده است:
- جنس این تانک ها اکثرا از پلی اتیلن، پلی استر و پلی پرو پیلن می باشند که مقاوم، سبک و قابل حمل می باشند
- سهولت در اجرا و تجهیز به سیستم های فیلتراسیون و مکانیزاسیون پرورش ماهی
- آموزش نگهداری و خدمات پس از فروش کلیه سیستم های اجرایی
- سهولت در نگهداری، شستشو و استریل تانک ها در دوره های پرورش ماهی
- سهولت در صید و برداشت ماهیان
- قابل استفاده در سیستم طبقاتی و افزایش تولید در واحد سطح
- هزینه نصب و نگهداری کمتر نسبت به کرتهای بتنی