واحد های تکثیر و تولید آبزیان زینتی

پرورش آبزیان زینتی به جهت بازدهی سریع و سودآوری بالا در لیست برترین مشاغل اقتصادی قرار دارد. در عین حال ماهیان آکواریومی به جهت حساسیت زیاد به شرایط آبی و غذایی محیط کشت خود نیاز به مراقبتی دقیق دارند. شناخت و مدیریت حرفه‌ای مجموعه‌های تولیدی تنها در سایه تحقیقات علمی و تجربی مراکز پرورش آبزیان زینتی حاصل می‌شود.
متاسفانه در اکثر کشورها حدود 98 درصد از تولیدکنندگان آبزیان زینتی از واحدهای کوچک خانگی و غیر رسمی هستند. دلیل این امر عدم آگاهی و نداشتن نگرش علمی‌ـ‌صنعتی به مقوله پرورش آبزیان زینتی است. نه در بخش دولتی و نه در بخش‌های خصوصی تحقیقات لازم برای ارتقای صنعت پرورش آبزیان زینتی اعمال نمی‌شود و اکثر تولیدکنندگان با اطلاعات تجربی اطرافیان وارد عرصه تولید می‌شوند و به سبب عدم شناخت ماهیان مولد و ناکافی بودن اطلاعات تکثیر و مدیریت مراکز پرورشی، تولید مقرون به صرفه نخواهد بود.

مهم‌ترین اصل در سیستم تکثیر و پرورش ماهیان آکواریومی، مدیریت صحیح و حجم تولید است. بدون شک تولیدکنندگان خرد به دلیل کمبود هزینه‌های اولیه قادر به جبران مصرف انرژی و زمان خود نیستند. هر چقدر ظرفیت تولیدی یک مزرعه زیادتر باشد سود بیشتری نیز عاید سرمایه گذار خواهد شد.
موفقیت و یا عدم موفقیت در روند پرورش آبزیان زینتی می‌تواند تحت تاثیر کوچک‌ترین عوامل موثر در تولید قرار گیرد. به عبارتی تمامی نیازهای ماهیان مولد و لارو ماهیان باید به‌دقت برسی و مهیا شود.
آکواراز با تجربه چندین ساله در عرصه تحقیقات و مدیریت سایت‌های پرورش ماهیان و غذاهای زنده آکواریومی با ارائه طرح‌های منحصر به فرد زمینه را برای احداث مراکز تخصصی پرورش آبزیان زینتی مهیا می‌کند.

آکواراز علاوه بر اجرای سازه‌های پرورش ماهیان زینتی، تاسیسات و آموزش‌های لازم برای تولید غذای زنده ماهیان مولد را نیز در طرح‌های خود قرار داده است. موفقیت در امر تولید و سودآوری، فقط با ایجاد مطلوب‌ترین شرایط برای ماهیان مولد امکان‌پذیر است.  تولید لارو bloodworm و کرم Tubifex در ابعاد تجاری، ایجاد دستگاه مکنده لارو ماهیان کف‌زی، ساخت مدرن‌ترین سیستم کنترل‌کننده شرایط آبی برای هچ آرتمیا، احداث و مدیریت مرکز تولید غذاهای زنده آبزیان شرکت aquavit3 بخشی از فعالیت‌های شرکت آکواراز در بخش تولیدات غذای زنده است.
علارغم واردات اکثر ماهیان زینتی، کشورایران دارای آب و هوایی بسیار ایدآل برای تکثیر انواع گونه های زینتی می باشد. با استفاده از اطلاعات کاربردی گروه مهندسی شرکت آکواراز در باره نحوه تکثیر گونه های پرورشی و استفاده از سیستم های نوین مدیریتی در تجهیز و احداث مراکز پرورش آبزیان زینتی میتوان ظرفیت تولیدی مراکز پرورشی را متحول نمود.

با همکاری سازمان های دولتی در ارائه تسهیلات بانکی برای تولید کنندگان و تجدید نظر در قوانین گمرکی برای ورود ماهیان زینتی از کشور های آسیای شرقی میتوان زمینه را برای سرمایه گزاران و تولید کنندگان داخلی هموار کرد.آکواراز همچنین زمینه را برای صادرات ماهیان آکواریومی به بازارهای اروپایی برای تولید کنندگان ایرانی هموار می کند و با مشارکت های تجاری در عرصه آبزی پروری توان رقابتی تولید کنندگان داخلی برای صادرات آبزیان زینتی را بالا می برد. 

در زیر به معرفی برخی از محاسن پرورش ماهیان آکواریومی می پردازیم: